Lek o Lär

Lektionen

Då det är en kurs för nybörjare så kräver det lite från en förälder eller vuxen, att hjälpa barnet. Man behöver inte vara en hästerfaren vuxen för att kunna hjälpa till, vi lär även er :)
Lektionen innefattar två delar, skötsel och teori, och ridning. Under skötseldelen så lär vi oss hur man beter sig runt hästen och fokuserar en hel del på säkerhet. Barnet kommer behöva hjälp av en vuxen med denna del. Under uppsittningen och ridningen behöver den vuxna vara med och leda och hålla i hästen. En del undrar hur länge man måste vara med och leda, och svaret är att det är väldigt olika - men eran instruktör kommer att avgöra när det är dags!

Utrustning

Vi har ridhjälmar och ridvästar att låna ut, väst är inte ett krav men det är ridhjälm. I övrigt gäller oömma kläder och stadiga skor - det behöver inte vara ridstövlar, men ska ha klack (för att förhindra att foten fastnar då den kan glida fram i stigbygeln).

Hästarna

Hästarna är snälla och vana, och med god fokus på säkerheten så ser vi till att minimera olycksrisken.  Tänk på att stallet är hästens hem – uppträd lugnt och stillsamt, inget spring och stoj. All ridning sker på egen risk. Som förälder är du ansvarig för ditt omyndiga barn. Detta gäller även när barnet hanterar hästar, rider eller bara besöker vår anläggning.

Regler, bindningstid och fakturering

  • För att börja rida hos oss så behöver vi målsmans personnummer (den som ska betala) samt adress. Vi skickar fakturor via e-post. En Lek o Lär lektion kostar 240:- och faktureras per omgång om 4 lektioner.
  • När man har anmält sig till Lek o Lär, så binder man sig för en kurs om 4 gånger. Man betalar för hela kursen, även om man är sjuk eller inte kan komma till en lektion då man betalar för platsen i gruppen. Vi skickar fakturor via e-post.
  • Vi antar att ni vill nyanmäla till nästa kurs, kurserna körs löpande hela terminen,  om ni inte vill fortsätta på nästa kurs säger ni till senast sista lektionen på en påbörjad kurs. Om vi inte hör från er så är ni omanmälda till nästa kurs.

Våran förhållning till smittspridningsrisker

Vi tar del av information gällande smittspridningen i samhället och förhåller oss till regler och direktiv som ges.
För att undvika trängsel i sadelkammaren så har träns, sadel och ryktsaker hängts upp vid varje spilta, undantaget hästarna som står i box. Med endast ett fåtal hästars utrustning i sadelkammaren kvar så ber vi ryttare att endast vistas där en person i taget.
Detsamma gäller för omklädningsrummet i klubbstugan, en ryttare i taget. Självklart inkluderar detta inte förälder som är med yngre barn.
Vi uppmanar er och barnen att i stallet eller ridhuset hålla avstånd till varandra. Glöm inte bort smittrisken ifall ni besöker andra stall och hästar! I sådant fall så gäller följande:
- Inga borstar, hovkratsar som används i andra stall får tas med till ridskolan - Kläder och utrustning ska tvättas i 60 graders tvätt, alternativt desinficeras med Virkon, eller liknande bakterie och virusdödande desinfektionsmedel. - Glöm inte bort att även hjälm och spö tillhör utrustningen. - Ridstövlar och skor måste desinficeras.